Tallas de ropa

Babymaten worden al naar gelang het merk van kleding wel eens verschillend aangegeven. In het algemeen kan je zeggen dat de maat de lengte van de baby weergeeft. Gemiddeld komt dit dan overeen met:

Talla del bebé (cm)
Edad (promedio)
50 Recien nacido – 1mes
56 2 meses
62 3 meses
68 6 meses
74 9 meses
80 1 año
86 18 meses
92 2 años
98 3 años
104 4 años

Onze kindjes worden echter steeds groter waardoor de maten niet altijd goed overeenkomen. Wanneer je een groter kindje hebt dan heb je dus problemen met de leeftijd maten, heb je een dikkertje dan zul je meer moeite hebben met de lengte maten. Koop daarom voor je baby broekjes met een aanpasbaar taille of een aantrek touwtje, T-shirts mogen wel iets groter zijn en een trui kan ook niet zoveel kwaad wanneer je er een T-shirt onder aandoet.

Een ander trucje dat je kan toepassen is naar de winkel een kledingstuk meenemen dat goed past. Dat leg je dan bovenop een stuk uit de winkel om te vergelijken. Zo vermijd je heel wat mis gekochte babykleding.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of